Cactusfestival 2016

In het Brugse Minnewaterpark, het gezelligste festival van België.

CACTUSFESTIVAL gaat dit jaar concreet door op 8, 9 en 10 jui 2016

Kookeet 2016

Van zaterdag 24 SEPTEMBER tem maandag 26 SEPTEMBER 2016 thv de balkonrotonde Station Brugge
Foodfestival met 32 topchefs!

De vijfde editie van Kookeet was een groot succes. Verspreid over drie dagen kwamen meer dan 140.000 bezoekers naar Kookeet. Meer dan 117.000 gerechtjes werden verkocht. Na vijf edities blijft Kookeet groeien. We groeien niet alleen in cijfers maar ook in kwaliteit. Het succes van Kookeet is dan ook te danken aan de hoge kwaliteit van gastronomie in Brugge.

Met De Karmeliet***, De Jonkman**, A’Qi*, Sans Cravate*, Den Gouden Harynck* en De Herborist* telt Brugge negen Michelinsterren en mag de stad terecht het mekka voor fijnproevers genoemd worden. Acht sterren zijn opnieuw vertegenwoordigd op Kookeet 2016.

De 31 Brugse topchefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault&Millau.

Jeroen Meus volgt als gastchef driesterrenchef Peter Goossens op. Dit jaar zijn er ook drie nieuwkomers die deelnemen aan Kookeet: Le Mystique, Laissez-Faire en ‘t Pakhuis. Voor de peter van Kookeet, Geert Van Hecke, wordt de zesde editie heel bijzonder. In diezelfde periode sluit immers zijn restaurant De Karmeliet. Kookeet wordt het laatste optreden van Geert Van Hecke als chef van De Karmeliet. Daarna opent Geert Van Hecke een nieuw gastronomisch restaurant.

Brugs Bierfestival 2016

Reeds voor de 8ste keer spant een hele ploeg vrijwilligers zich reeds maanden in om jullie een bruisend bierfestival aan te bieden.

Het mekka van wat er in het Belgisch bierlandschap te vinden is en dit zoals steeds tegen democratische prijzen, geen verhoging tov vorig jaar. De enige verhoging waar u iets zal van merken is de verhoging van het comfort voor de bezoeker.

Snuister rond in deze website, bekijk aandachtig iedere pagina want u zult merken dat de site bijzonder gebruiksvriendelijk gemaakt is en dat er op elke pagina lekker nieuws te ontdekken valt.

Triennale Brugge 2015

Moderne kunst IN de stad van 24 mei tot 18 oktober 2015

Elk jaar bezoeken meer dan vijf miljoen mensen Brugge. Wat als zij er ook zouden blijven wonen? Wat als een beschermde historische stad als Brugge plots zou uitgroeien tot een megapolis? Dat is het uitgangspunt van de Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale Brugge 2015.

Dit fictieve scenario brengt tal van mogelijkheden en uitdagingen met zich mee. Kan een kleinschalige stad de dynamiek van een miljoenenstad aan? Maar ook omgekeerd: kan een stad op mensenmaat iets bijdragen aan een nieuwe vorm van stedelijkheid?

Achttien internationale kunstenaars gingen met dit gegeven aan de slag. Ze creëerden nieuw werk dat te zien is in een kunstparcours in de Brugse binnenstad. Ze stellen vragen en reflecteren over de toekomst en het potentieel van de stad, over verstedelijking, burgerschap, wonen en samenleven, economie, energie, ruimte en klank, de waarden die ons sturen...

Drie indoortentoonstellingen tonen het concept ‘stad’ – in visies, dromen en reële beelden – als een levend, groeiend en evoluerend organisme. Ga op verkenning langs straten en reien, geef ruimte aan je verbeelding en ontdek de stad Brugge zoals je haar nog nooit ervaren hebt.

Reserveer online

Beveiligde boekingsmodule
Beste tarief gegarandeerd!