Ontdek de gouden tijd van Brugge met al je zintuigen.

In 1435 beleefde Brugge een gouden tijd van uitzonderlijke weelde en pracht die je vanaf het najaar 2012 zelf zult kunnen meemaken. Niet alleen waarheidsgetrouw maar ook in 5S - een nieuw concept dat de vijf zintuigen prikkelt.

In een meeslepend liefdesverhaal komen de Middeleeuwen terug tot leven en jij kan er middenin staan. Laat je overweldigen door een filmisch panorama van de drukke haven. Neus rond in de studio van Van Eyck. Laat je verrassen door de heerlijke geuren en ondeugende lachjes in het badhuis... Film, decor en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. En niet onbelangrijk, je beleeft het verhaal in je eigen taal. Het Historium bevindt zich op de Grote Markt, in een parel van een gebouw in het hart van de stad.

Opening voorzien herfst 2012

Brugs Biermuseum

Ondek op een leuke, innovatieve manier de meest boeiende facetten van bier in het Brugs Biermuseum.

De iPad Mini neemt je mee in de rijke wereld van bier… Je verdiept je in de geschiedenis van bier van vroeger tot nu, bier in Brugge, de trappisten, biersoorten en brouwprocessen.

Je proeft, ruikt en voelt de grondstoffen van bier. Wat zijn hun positieve eigenschappen voor onze gezondheid? Je komt op een interactieve manier te weten wat vrouwen zoal betekend hebben voor de bierwereld, hoe je een gastronomisch gerecht combineert met het juiste bier en wat de geschiedenis is van bier in jouw land.

Hou je van quizzen? Waag je aan de Beer Challenges en ga na hoeveel jij weet over bier!

Alle tekst-, audio- en filmfragmenten in het museum zijn integraal vertaald in tien talen.

Reserveer online

Beveiligde boekingsmodule
Beste tarief gegarandeerd!