Hertog Jan ***

Europese chef van 2014


Hertog Jan hoeft geen uitleg meer, de diverse prijzen en erkenningen spreken voor zich.

We zijn verheugd ook na de verhuis in 2014 hun "priviliged partner" te mogen zijn met een mooi all-in arrangement. 

Via de knop "Arrangementen" in het menu vindt u meer uitleg.

Bistro L.E.S.S. by Hertog Jan

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openden op 1 juli 2014 de deuren van hun gloednieuwe bistro Less, op de plek waar tot voor kort hun driesterrenrestaurant Hertog Jan gevestigd zat.

De Mangeleer en Boudens maakten eind vorig jaar bekend dat ze plannen hadden voor een tweede restaurant. Nu hun driesterrenrestaurant Hertog Jan werd geherlokaliseerd naar een hoeve in Zedelgem, kwam het pand in Sint-Michiels vrij te staan voor een nieuw project.

LESS: ’Love, eat, share, smile’, zo wordt hun nieuwe project aangekondigd, een toegankelijke zaak met gerechten uit diverse regio’s van het Iberisch schiereiland.

Less is telkens geopend van maandag tot en met vrijdag.

De Mangeleer, werd verkozen tot Europese Chef van 2014, en liep naar eigen zeggen al enkele jaren met het idee rond. Het duo experimenteerde al even met het concept tijdens de verbouwingen van Hertog Jan: toen opende ze de tijdelijke zaak Yellow in de Brugse binnenstad.

restaurant Laissez-Faire

Opkomend gastronomisch geweld

Een patron aan de stoof, de gastvrouw in de zaal, meer moet dat niet zijn.

In alle eenvoud en puurheid onze ontdekking van 2013!

Fijne keuken met prachtige bordjes aan democratische prijzen. Op 5 minuten stappen van de B&B, op een zuchtje van de Middeleeuwse Ezelpoort.

restaurant Quatre Mains

Lunch-Tapas-Wine-Dine

Je kan het niet beter samenvatten. Tapas op niveau!

We vergeten dan nog de gastvrouw te vermelden, Leen, immer met de glimlach.

Vergeet Barcelona, proef Vlaamse Gastro-Tapas.

Dichtbij de Grote Markt in een gezellig kader, met uniek zomerterras.

Bistro Kok-au-vin

Meer dan kip!

De naam zou het je niet doen vermoeden, maar deze - in de Ezelstraat op 10 minuutjes gelegen - bistro serveert meer dan coque-au-vin. 

Bistronomie is hier de juiste term, met klassiekers die gebracht worden met een twist.

Rock-fort

Kinky rock food


Hermes en Peter zorgen al jaren voor een cosmopolitisch sfeertje in Brugge met de beste rocktails met tapas in Barsalon en funky food in de Rock-fort aanpalend.


Bistro Bruut

Onze ’brute’ ontdekking van 2014


Bistro Bruut staat voor een mooie synthese van onze Vlaamse keuken, waar terroir en tradities in een eigentijds kleedje worden gestoken.

Door een combinatie van streekproducten met een moderne visie, willen Ze een nieuwe kijk geven op onze eetcultuur. Uit die nostalgie keren zij terug naar vroeger waar ambacht troef is.

Ze gebruiken verse, eerlijke seizoensproducten uit eigen streek, die met respect en zorg klaargemaakt worden. Dit alles in een huiselijk en ongedwongen kader, in een historisch pand met zicht op de Brugse reien.


Vergeet ook niet hun eigen gin "Bruut" te proeven met toetsen van laurier en rozemarijn.

restaurant den Gouden Karpel

Ode aan de vis

In Den Gouden Karpel kunt u zowel culinair genieten in het restaurant, een kleine honger stillen in de fishbar of verse vis en bereide schotels afhalen in de traiteurzaak.

Erik Ameloot vertegenwoordigt de derde generatie vishandelaars en gelegen op de Vismarkt, wat wil u nog meer?

Reserveer online

Beveiligde boekingsmodule
Beste tarief gegarandeerd!